Zoeken

KWS in bouwteam aan de slag aan het onderhoud RDW Testcenter

Vandaag ontving KWS Infra de definitieve gunning voor het onderhoud aan het RDW Testcentrum in Lelystad. De onderhoudsmaatregelen worden uitgewerkt in bouwteamverband, vanwege de technische uitdagingen die de kombochten met zich meebrengen. Deze hebben hellingspercentages van 5%, 30%, en 60%. Het onderhoud is op maat ter overbrugging van de resterende periode voordat de RDW haar nieuwe testbaan op het (MITC) in gebruik kan nemen. Zo kan de RDW de komende vijf jaar gecertificeerde testen blijven uitvoeren.

Testbaan RDW

Voor het ontwerp maken we gebruik van de kennis die we bij het Circuit Zandvoort hebben opgedaan. Naast de kombochten werken we aan een oplossing voor de lijngoot van de ABS-baan, vervangen we asfalt op de stabiliteitsvlakte en het dynamisch vlak, vervangen we asfalt op de wetgripbaan, vullen we scheuren en brengen we Pentac aan voor levensduur verlengend onderhoud.

Het vervangen van het asfalt in de kombochten maakt dit project uniek. Hiervoor moeten aanpassingen aan de machines gedaan worden. Ook moet een speciaal asfaltmengsel ontworpen worden die voldoet aan de strenge eisen van de wetgripbaan.

De maatregelen zorgen ervoor dat de huidige testbaan nog vijf jaar meegaat, tenzij de nieuwe baan eerder opengaat.