Zoeken

De busremise in Breda krijgt vorm

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe busremise in Breda, een combinatieproject van KWS en Van der Ven. De bouwplaats laat zien dat het project in volle gang is. De stalen constructies zijn bijna compleet, en er wordt volop gewerkt aan het leggen van de vloeren. Met behulp van grote kranen en ander zwaar materieel vordert de bouw snel. Het is duidelijk dat de busremise langzaam maar zeker vorm begint te krijgen.

Busremise 1

Deze nieuwe busremise is een belangrijke stap voor het openbaar vervoer in Breda. Hier zullen straks alle bussen kunnen parkeren en onderhouden worden, wat zorgt voor een betere service en efficiëntere werking van het openbaar vervoer in de regio. De remise biedt niet alleen meer ruimte, maar is ook ontworpen met oog voor duurzaamheid. Door gebruik te maken van energiezuinige oplossingen en materialen, draagt dit project bij aan een groenere toekomst voor Breda.

Met oog voor het milieu
KWS en Van der Ven combineren hun inspanningen om duurzaamheid te waarborgen tijdens de bouwfase. Ze monitoren en rapporteren verschillende duurzaamheidsaspecten in een overzichtelijk dashboard, waaronder:

  • CO2-uitstoot: Door het gebruik van elektrisch materieel en HVO-100 brandstof wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd.
  • Stikstofuitstoot: Het gebruik van materieel met stage 4 en stage 5 motoren, uitgerust met NoNOx filters, vermindert de stikstofuitstoot met 90-95%.
  • Circulariteit: De circulariteit van gebruikte materialen wordt bijgehouden, wat essentieel is voor een duurzaam bouwproces en hergebruik van materialen.

Door gebruik te maken van energiezuinige oplossingen en materialen, draagt dit project bij aan een groenere toekomst voor Breda.

Aanpak
De komende weken staan in het teken van verdere afwerking van de constructie. Dit omvat het installeren van de gevel en het dak, waardoor het gebouw nog meer vorm krijgt. Ook binnenin wordt er hard gewerkt aan de installaties en de inrichting van de remise. Het doel is om een functionele, moderne en milieuvriendelijke faciliteit te creëren die klaar is voor de toekomst.

De bouw van de busremise is een belangrijke mijlpaal voor Breda en helpt de stad om de groeiende vraag naar openbaar vervoer op een efficiënte en duurzame manier te beantwoorden.