Zoeken

Bouwteam reconstructie Steenbergseweg van start!

Één van de belangrijkste ontsluitingswegen van het dorp Dinteloord, de Steenbergseweg, gaat op de schop. Het project omvat een complete herinrichting van de Steenbergseweg en het riool. Na afronding van het project is de weg veilig, kan het verkeer vlot doorstromen én is de weg toekomstbestendig. Maar bovenal is het eindresultaat een gedragen beeld vanuit de omgeving.

KWS asfalteren

Participatie ontwerp
Voor dit project is een bouwteam opgericht. Het bouwteam bestaat uit KWS in samenwerking met de gemeente Steenbergen. Het project wordt opgedeeld in fases. De eerste fase is halverwege juni 2024 van start gegaan en werkt toe naar een gedragen ontwerp. Om tot dit ontwerp te komen, is de inbreng van de inwoners een belangrijk onderdeel. Er worden diverse participatiemomenten georganiseerd, waarbij de bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over diverse thema’s, zoals bijvoorbeeld de inpassing van groen en biodiversiteit. Maar ook mogen de bewoners, ter voorbereiding op de uitvoeringsfase, meedenken over bijvoorbeeld de bereikbaarheid.

Er wordt gestreefd naar zo veel als mogelijk hergebruiken van het vrijkomende materiaal.

Duurzaamheid en klimaatadaptatie
Tevens is één van de belangrijkste pijlers binnen het ontwerpproces: duurzaamheid en klimaatadaptatie. Er wordt gestreefd naar zo veel als mogelijk hergebruiken van het vrijkomende materiaal. Hiervoor maken we gebruik van Duspot, de matchingtool voor materialen waar VolkerWessels Infrastructuur een samenwerkingsovereenkomst mee heeft. De inzet van duurzame materialen zorgt voor een verlaging van de inzet van primaire grondstoffen met 50%. Het project wordt ook opgeleverd met een materialenpaspoort. Daarnaast worden er slimme oplossingen bedacht om onder andere de waterhuishouding aan te passen. Zo maken we de weg meer bestand tegen klimaatadaptatie. 

Planning 
Door de juiste samenwerking, waarvan de eerste stappen reeds gezet zijn, gaan we de mijlpalen in de planning behalen. Volgens planning wordt het definitieve ontwerp in mei 2025 opgeleverd. Hierna gaat de uitvoerende fase in.